Skip to content

Uw kind aanmelden voor een gratis proefles

Uw kind inschrijven voor de lessen

Soorten Dans Stijlen

Hip Hop Dance

Hip Hop Dance

Sinds de komst van hip hop Dans hebben jongeren de dansstijl massaal omarmd Wat hip hop zo speciaal en populair maakt, is dat er geen standaard regels of technieken zijn. Iedereen kan zijn eigen versie van hip hop dans creëren. De dansstijl blijft zich ook nog steeds ontwikkelen en is de basis voor de substijlen: popping, locking, waving, housing, breakdancing, wacking, krumping, bonebreaking en new style.
Breakdance

Breakdance

Breakdance, ook bekend als breaking of b-boying of b-girling, is een dansstijl. Breakdance vormt samen met rap, graffiti en dj'en de vier elementaire onderdelen van hiphop. Het dansen zelf wordt breakdancen of breakdansen genoemd. De dans heeft een veel verschillende soorten bewegingen, grofweg ingedeeld in top rock (staand dansen), footwork (vanuit gehurkte positie), powermoves en freezes (poses). Binnen break (en globaal bij hiphop) draait het om het hebben van een eigen stijl, originaliteit en expressie. Als één danser een move van een ander 'steelt' wordt dat biten genoemd. Binnen een battle wordt dit uitgebeeld door met beide armen op elkaar te slaan (het zou dus een mond voor moeten stellen). Originaliteit komt vaak terug in de hiphop.
House Dance

House Dance

House dance is een freestyle streetdance en sociale dans met wortels in de underground house muziekscene van Chicago en New York. Het wordt meestal gedanst op luide en baszware elektronische dansmuziek van dj's in nachtclubs of bij
Modern

Modern

Moderne dans is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Het is een verzamelbegrip voor verschillende zeer individuele danstechnieken uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Dit soort eigentijdse dansvormen worden nu veelal aangeduid als 'hedendaagse dans'.
Streetdance

Streetdance

Streetdance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansinstituten maar op straat en op middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdancestijlen, die al in de jaren 1980 ontstonden. Er zijn geen regels, alle bewegingen zijn goed Streetdance is een sport waarbij aspecten zoals improvisatie en aanmoediging door omstanders een rol spelen waarbij er vaak een sterke sociale interactie met omstanders en mededansers is.
Pop&Lock

Pop&Lock

Locking is een van de eerste dansstijlen die voortkwam uit de hip hop stroming. Bij deze stijl gaat het erom je beweging heel even vast te houden, te ‘locken’ om dan weer net zo snel verder te dansen. Popping behoort ook tot een van de eerste hip hop dansstijlen. Door spieren in je armen, benen of lichaam even aan te spannen kun je het effect creëren dat je lichaam ‘popt’. Bewegingen kunnen hierdoor onmogelijk of gemonteerd lijken.
Move Like MJ

Move Like MJ

Move Like Michael Jackson was een talentenjacht op televisie waarin gezocht werd naar de beste danser die geïnspireerd is door de in 2009 overleden zanger en danser Michael Jackson. in deze les leer je de dansbewegingen van King Of Pop Michael Jackson.
Afro Dance

Afro Dance

Afrikaanse dans verwijst voornamelijk naar de dans van Sub-Sahara Afrika, en beter gezegd Afrikaanse dansen vanwege de vele culturele verschillen in muziek- en bewegingsstijlen. Deze dansen moeten worden bekeken in nauwe samenhang met Sub-Sahara Afrikaanse muziektradities en Bantu ritmecultuur
Klassiek ballet

Klassiek ballet

Klassiek ballet is de oudste vorm van ballet. Het ontstond in Frankrijk en werd beroemd door koning Lodewijk XIV die veel feesten gaf en een liefhebber van dansen was. In 1661 werd de eerste balletacademie opgericht door koning Lodewijk XIV. Vroeger dansten de hofmannen op feesten om de mensen te vermaken.

Lesrooster kids/jeugd 2020/2021

hiclipart.com (7)

HEB JE EEN LAAG INKOMEN EN KAN JE DE LESGELD NIET BETALEN? 

Wil jouw kind op dansles? En heb je een laag inkomen? Dan betaald jongeren cultuur-fonds Amsterdam (JCFA)  het lesgeld. 

Kinderen & jeugd lessen

vanaf 4 jaar

Proefles

Gratis

les duur: 45/60min 

Meld je nu aan

Maand

€42,50

1 uur per week

Eenmalig inschrijving geld €12,50

Jaar

€445,-

1 uur per week

Eenmalig inschrijving geld €12,50

Lose Les

€12,50

45/60min

Eenmalig inschrijving geld €12,50

10 x 

€132,50

45/60min

Eenmalig inschrijving geld €12,50

VOLWASSENEN Lessen

vanaf 18 jaar

Proefles

Gratis

les duur: 60/90min 

Meld je nu aan

Maand

€49,50

1 uur per week

Eenmalig inschrijving geld €12,50

Jaar

€490,-

1 uur per week

Eenmalig inschrijving geld €12,50

Lose Les

€15,-

1 uur per keer

Eenmalig inschrijving geld €12,50

10 x 

€132,50,-

1 uur per keer

Eenmalig inschrijving geld €12,50

toppng.com-hip-hop-dancer-562x711

Over “Me Dance”

Me Dance Studio is in 2020 opgericht met als doelstelling om de kinderen en jeugd in Amsterdam-noord een gelijkwaardig dansplatform van verschillende stylen te bieden. Daarnaast ook de mogelijkheid te creëren voor een brede talentontwikkeling bij jongeren in het algemeen, in alle leeftijdscategorieën en in alle maatschappelijke lagen. 

Onze missie is om het (rauwe) talent onder de jeugd te helpen verfijnen, ontwikkelen, bekwamen en te excelleren  waarmee er een geweldige, motiverende aanzet wordt gegeven aan hun toekomstplannen in welke vorm zij het willen vormgeven en graag zien.

Ons Partners

Hieronder links naar ons partners met wie we samenwerken 

JCF LOGO
BP
GA
STFS LOGO
DCN

Contact

Voor meer informatie over de lessen kunt u met ons contact opnemen.

Info

info@medance.nl
+31 (085) 060 10 77
+31 (0) 630 70 75 89

Adres

ME DANCE STUDIO
Buikslotermeerplein 188
1025 EZ Amsterdam